Vilken ponny!

Glöm inte att anmäla er till veckans blogg som avslutas imorgon, HÄR gör ni det!
 

Valde att lägga in lite bommar i dagens dressyrpass. Främst för att få honom arbeta ordentligt med bakbena. Även för att känna att jag hade kontroll och kunnde svänga på en femöring. Valde även att försöka rida in mina lackade dressyrstövlar. Ska dressyrstövlar verkligen vara så hårda och stela? ;) Haha, usch. Ska aldrig köpa dressyrstövlar igen. 
 
Passet började med en liten skrittur ute i naturen på en kvart. Frisk luft och vädret var riktigt fint så passade på. Gick sedan in i ridhuset där pappa började bygga enligt min skiss. Jag började trava medans. Lång och låg och bara komma igång. Efter ca tio minuter plockade jag upp Jonny i formen. Inte tävlingsformen eller lång och låg, nånstans därimellan. Sen la jag in öppnor och slutor på långsidan. Jag var väldigt noggran med att byta varv ofta. Blir roligare för båda. Efter slutorna och öppnorna vart det lite volter, både mindre och större där jag sedan la in en bom efter ett tag. Sen rullade jag över till galopp. Först och främst bara få pusta ut för att sedan börja enkla byterna. Idag känndes det som att de satt i ryggmärgen ;) 
Han fick sen en skrittpaus på några varv. Återhämta sig. Jag rullade över i skänkelvikningar i trav sedan, enkelt sätt att känna att man har hela ponnyn med sig. Pappa satt och skrek vilket poäng jag hade fått om det varit ett dressyrprogram. Haha, han är för underbar!  Sen kom vi till det roliga, bommarna. Jag vred och vände på det. Försökte träna snäva svängar. Det börjar komma i 1* klasserna så ville känna lite på det. Även öka galoppen in på bom för att sedan kunna ta en förhållning och gå ut lugnt på sista bommen. Riktigt nyttigt vilket gav ett otroligt resultat när jag kände mig klar. Jag körde även lite travökningar i slutet och wow! Vilken ponny, nästan så jag skulle gissa att han är en liten dressyrhäst! Han verkligen sträckte ut sig och pappa var lika nöjd som jag ;) Ett riktigt grymt pass idag, Jonny är verkligen en sån underbar häst att ha och göra med!
 
Kram
Amanda